Украинските въоръжени сили са изтласкали руските части с повече от километър

...
Украинските въоръжени сили са изтласкали руските части с повече от километър
Коментари Харесай

МО на Украйна: Военните ни отблъскват руските части при Бахмут

Украинските въоръжени сили са изтласкали съветските елементи с повече от километър в няколко бранша на бойния фронт, предаде ДПА.

Сега самодейността във военните дейности е на украинска страна, като става въпрос най-много за региона на към момента следения от Русия град Бахмут, написа в Telegram заместник-министърът на защитата на Украйна - Ханна Маляр.

Тя посочи настъплението към селата Клишчиевка и Курдюмивка, ситуирани югозападно от Бахмут.

ТАСС от своя страна съобщи, че върховен съветски боен е уведомил за опити за настъпателни дейности от страна на Украйна по три посоки.

" В хода на деня Въоръжените сили на Украйна не престават опитите за настъпателни дейности на донецкото, лиманското и южнодонецкото направление ", съобщи през днешния ден формалният представител на съветското министерство на защитата - генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от Българска телеграфна агенция.

В същото време ТАСС популяризира и друга информация - че съветските подразделения са укрепили своите позиции на лиманското направление. Това разгласи Денис Пушилин, и.д. началник на самопровъзгласената Донецка национална република, която Москва твърди, че е анексирала.

Междувременно шефът на Херсонска област в Южна Украйна заяви, че двама цивилни са били убити при съветски обстрел на бежански център, съобщи Ройтерс.

Двама индивида са били ранени при офанзивата в град Херсон и са настанени в болница в приблизително тежко положение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР